Miben segít a motivational maps térkép a munkavállalóknak?

A motivational maps kitöltése jó megoldás lehet akkor, ha bizonytalan egy munkáltató a következő munkavállaló felvételével kapcsolatban, vagy pedig akkor is, ha meglévő alkalmazottait akarja motiválni még jobban, meg akarja találni számukra a legmegfelelőbb pozíciót a munkahelyükön, hogy ezáltal is motiválja őket abban, hogy még elkötelezettebben és motiváltabban tudjanak dolgozni.

A munkavállaló részéről a dolgozók motiválatlansága problémát jelent, hiszen neki az a legjobb, ha ők már eleve örömmel járnak be dolgozni, ha a munka fejlődési és kiteljesedési lehetőséget biztosít a számukra. A motivational maps kitöltése azt mutatja meg, hogy mik az elvárásai az adott embernek, hogy mi fogja boldoggá tenni, izgalomba hozni. Lehet, hogy az adott személy jobban szeret kreatívan alkotni, vagy kisebb csoportokat vezetni, mint mondjuk pusztán rutinfeladatokat ellátni.

Mivel nem mindenki tudja kapásból levenni, hogy ki milyen feladatkörben lesz a legmotiváltabb, híján van az önismeretnek, ezért hasznos a motivational mapsnek a kitöltése nem csak a munkáltatónak, hanem a munkavállalónak is, aki ezáltal jobban megismerheti rejtett motivációit. Ha nem szívesen dolgozik abban a munkakörben, ahova jelentkezett, akkor lehet, hogy jobb, ha fel sem veszik oda. Ha viszont már egy ideje az adott helyen dolgozik és jó munkaerőnek bizonyul, szeret ott lenni, akkor, ha van erre lehetőség, akkor akár módosíthatnak is a pozícióján, hogy neki alkalmasabb feladatokat lásson el és mindez megoldható a motivational maps segítségével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.