A kókusz matracról

Eléggé megosztott a vélemény a természetes alapanyagú matracokkal kapcsolatosan, gondolva itt most konkrétan a kókusz matracra, mert többen esküdöznek, hogy mennyire hasznos, és elengedhetetlen dolog, mások ennek totális ellentettjéről áradoznak.

Napjainkban nagy trend lett a gyermekmatracok világában ez a bizonyos kókusz matrac, és szinte akárhol is járunk azt meg is próbálják ránk „sózni”. Egy csecsemőnek orvosilag is inkább ajánlják, hogy amennyire lehetséges kemény fekvőfelületű és természetes alapanyagú legyen a kis jövevény fekhelye. A kókusz héjából készült bio matrac előnye, hogy a jól szellőzés miatt nem táboroznak bele az atkák. A baba ágybetétének lényegi szempontja mégis az kell, legyen, hogy megfelelő alátámasztást biztosítson kis nyakának, gerincének, amit kezdetben még esetlenül tart. Többen úgy gondolják, hogy ezt egyébként egy egyszerű habszivacs matrac is megadja. De a bölcsőhalál elkerülése végett sokszor szoktak a szülők végül a kókusz matrac mellett maradni.

A felnőttek szemszögéből nem biztos, hogy első hallásra a legkényelmesebb matracok listájára fog kerülni. De érdemes csak gyorsan átfutni előnyeit, hátrányait. A habszivacs matraccal szemben a kókusz matrac előnye, hogy nem szívja magába a nedvességet, elkerülve ezzel a gombásodás lehetőségét. A laza kókuszrostok következménye, hogy az esetleg belefolyt folyadék is könnyebben kipárolog belőle. Viszont negatívumként lehet elkönyvelni, hogy merevsége miatt pontrugózása nincsen.

Ezt a pár pontot átvizsgálva, mindenki döntse el magában mit gondol a matracok ennek a fajtájáról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.