Magyarország volt a díszvendég egy kínai turisztikai fesztiválon

Magyarország díszvendégként volt jelen Kínában az 5. Dunhuangi Selyemút Fesztiválon június 16-18. között a Kanszu tartományi Csiajükuan városában – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.

A Selyemút gazdasági övezet és a 21. századi tengeri Selyemút létrehozása jelenleg Kína egyik legnagyobb stratégiai projektje, melyet a Kína által létrehozott Selyemút Alap finanszírozása mellett a területileg érintett országokkal közösen terveznek megvalósítani. A NGM turisztikai delegációját Gondos Judit közigazgatási államtitkár vezette, és tagja volt Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár, valamint Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója is. A küldöttség Hszianban részt vett a 7. Nemzetközi Selyemút Konferencián, illetve a Selyemút gazdasági övezet országainak első miniszteri találkozóján.
A magyar-kínai kapcsolatok erejét jelzi, hogy a 21. századi Selyemút létrehozását célzó egyezséget június 6-án elsőként Magyarországgal írták alá, így az idei Selyemút Fesztiválon, majd az azt követő szakmai konferencián az ország részvétele kiemelt hangsúlyt kapott. A magyar küldöttség megbeszélést folytatott Kanszu tartomány vezetésével, amelyen a kétoldalú turisztikai együttműködés, ezen belül a Selyemút, mint tematikus turisztikai útvonal közös népszerűsítése volt a fő téma. Hszianban a Kínai Nemzeti Turisztikai Hivatal elnökével, valamint az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) vezetőivel tárgyaltak a magyar-kínai turisztikai kapcsolatokról.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.