Társas hintázási élményt nyújt a fészekhinta

Hintázni a legtöbb gyerek szeret, azonban a legtöbb eszköz az egyéni élményt teszi lehetővé. Már a legkisebbek számára is elérhető bölcsőhinta is az egyszemélyes szórakozást biztosítja, majd a klasszikus laphinta is ezt viszi tovább, vagy a rendhagyóbb típusok többsége.

Azonban létezik egy olyan típus, amely már a 2-3 fős hintázás élményét hivatott biztosítani, ez pedig a fészekhinta. A gyerekek számára kiemelt szórakozást jelentenek a társas élmények, és a játszóterek az első olyan helyek a gyerekek életében, ahol a szociális életet gyakorolhatják, nemcsak ismerősökkel, mint a családi körökben. A játszótéren véletlenszerű ismeretségek köthetők, játszótéri pajtások lehetnek egymás számára a gyerekek.

Utána ez intézményesített keretek között folytatódik a bölcsődében, óvodában és iskolában. A szociális élet meghatározó már egészen kiskorban. A fészekhinta egy olyan játszótéri eszköz pedig, mely a barátkozást jobban lehetővé teszi, a közös hintázás élményén keresztül. Hiszen, a fészekhintára ülve legalább két gyermek már egy közeli élménybe kerül egymással, ami után még könnyebb együtt folytatni a játszótéri mókákat.

Ez a kerti játszóterek esetén is előnyös választás, ahol testvérek vannak, vagy sűrűn fordulnak meg vendég gyerekek a háznál. Így nem kell a gyerekeknek versenyezni a hintázásért, hanem egyszerre is megélhetik ugyanazt az élményt a fészekhintának köszönhetően. A fészekhinta tehát a társas hintázási élményt hivatott betölteni, minőségi fészekhintáért érdemes felkeresni a jatszoterland.hu oldalát, ahol különféle típusok közül lehet válogatni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.