Számlázóprogram választása okosan

Jelenleg annyira sok cég kínál számlázó programot, hogy elég nehéz megtalálni köztük az igazit. Még inkább így van ez, ha nem gondoljuk át előre, hogy pontosan mit is szeretnénk, hogy tudjon a számlázó program.

Mielőtt megvásárolnánk, vagy előfizetnénk az első elénk kerülő számlázó program lehetőséget, érdemes leülnünk pár percre és összeírni, hogy mire is van konkrétan szükségünk, mint kell tudnia az ideális számlázó programnak. Az első, amit át kell gondolnunk, hogy mindig csak egy számítógépen akarunk-e számlát készíteni, vagy előfordul, hogy az irodánktól távol, egy másik gépen kell kiállítanunk számlát. A másik fontos kérdés, hogy ahol számlát akarunk kiállítani, ott mindig van-e internetkapcsolat? Ha ezekre megvan a válasz, akkor már könnyen tudunk szűkíteni, hogy online számlázó program, vagy offline, telepítendő számlázó program a számunkra a legideálisabb.

Ha az első szűkítésen túl vagyunk, akkor érdemes összeírnunk, hogy milyen kényelmi funkciókra lesz szükségünk. Ilyen lehet a webshopokba való integrálás lehetősége, vagy az új számla kiállítása előző számla alapján, a számla utalásának a megérkezését akarjuk-e adminisztrálni a számlázó programban, akarunk-e majd elektronikus számlát is kiállítani, vagy csak papír alapút. Még számtalan pont lehet, amiben döntést kell hoznunk, de ha ezeket mind összeírjuk, rangsoroljuk, akkor már könnyebben ki tudjuk választani az ideális, ár-érték arányban legjobb számlázó programot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.