A műfű által többet tehetünk a környezetért, mint gondolnánk

A környezetvédelem az nem teljesen egy újszerű nemrég felkapott dolog, hiszen valamilyen szinten ez mindig is fontos volt az emberiség számára. Maximum annyit mondhatunk, hogy most aktuálisabb, mint valaha, mivel a találmányaink egy része bár sok mindenben áldás, egyben veszélyt is jelentenek hosszú távon a bolygóra.

Mivel ez most ennyire központi téma, azt láthatjuk, hogy rengeteg vállalkozás igyekszik zöld módszerekkel előállítani a termékeit, illetve átalakítják ezek összetevőit is, hogy környezetbarát kategóriába lehessen ezeket sorolni. Lehet meglepő lesz első olvasásra, de ma már a műfű is ilyen.

A napjainkban népszerűvé vált kortárs környezetkímélő műfű összetevői már gyakran újrahasznosíthatóak, ám ennek ellenére továbbra is képes döbbenetesen leutánozni az igazi gyep látszatát. Ráadásul hosszas használat után sem veszít az eredeti ragyogásából, és még az időjárás kíméletlen jelenségei sem képesek általában ártani a műfűnek. Ha pedig valaki gyümölcsfákból álló kertet szeretne egy ilyen termék mellett, ez is minden akadály nélkül megvalósítható.

Azonban milyen egyéb szempontból sorolhatjuk a műfüvet a környezetbarát kategóriába?

Először is gondoljunk bele abba, hogy mekkora vízmennyiséget használunk egy igazi zöld gyep gondozása során, amit meg lehet spórolni a műfű által. Továbbá nem lesz szükség vegyi anyagokra, amelyeket a gyomok vagy a kertben előforduló kártevők ellen lehet alkalmazni, ezáltal pedig a környezetet is kíméljük, hiszen a hatása arra is káros. Mivel pedig a szintetikus pázsit miatt a fűnyírás sem lesz már aktuális, így a gázolaj és az elektromos áram használatát is mellőzni tudjuk, amiért szintúgy azt tudjuk megállapítani, hogy nagyon hálás lesz a bolygónk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.