A street workout park egyre növekvő trend lett hazánkban is

Ma már nem kell nagyon szemfülesnek lenni ahhoz, hogy észrevegyük a környékünkön, vagy közlekedés során a street workout parkokat, hiszen tele lett velük szórva rengeteg köztéri park és játszótér környéke. A street workout parkokkal nem rejtett célja a tervezőknek, kivitelezőknek a testmozgás támogatása és az egészségesebb életmód kialakítására való ösztönzés.

Hiszen, ami a szemünk előtt van, arra fogékonyabbak vagyunk sokszor, mint az elmondottakban. Ezért, ha egy street workout park úton-útfélen a szemünk elé kerül, sokkal nagyobb valószínűséggel fogjuk legalább csak kipróbálni is, mintha csak hallanánk róla. Sajnos, a legtöbb ember hiába hallgat meg száz meg száz előadást az egészséges életmódról és a testmozgás fontosságáról, az még nem jelenti azt, hogy gyakorlatba is fekteti a hallottakat.

Általában még el is hiszik ilyenkor sokan, hogy egyetértenek, és ezért ők is így gondolkoznak és élnek. De amit ugye nem csinálunk, azok nem mi vagyunk, tehát hiába értünk egyet a testmozgás és sportolás fontosságával, ha a gyakorlatban nem végezzük rendszeresen ezeket a tevékenységeket. Ez ugyanolyan, mintha valaki egyetért azzal, hogy egy normális ember dolgozik, de ő otthon ül, és maximum blog cikkeket olvas a munka világáról. A gyakorlatban ő munkanélkülinek számít. Persze, az megint más, ha valaki mindenhogy próbál munkát szerezni, de átmeneti ideig nem jár sikerrel, mert az meg inkább ahhoz hasonlítható, mint amikor valaki fogyókúrázik, de valami miatt nem sikerül lefogyni, és keresni kell az okát.

A lényeg azonban a street workout parkok esetében is a mentalitás beépítése és elsajátítása. Egy street workout park sugározza magából, hogy mennyire fontos a testedzés, és még pénzt sem kell feltétlen rá költeni, a köztéren elhelyezett street workout park által, csak oda kell menni, és csinálni, amit a gépek felkínálnak. Ha ilyen park felállításán gondolkozunk, a szükséges eszközöket beszerezhetjük a faberland.hu oldaláról, ahol minőségi és széles kínálattal találkozhatunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.