Mitől férfias egy ruhadarab?

A mai világban már nagyon fontos egyértelműen kifejezni a kívülállók számára is, hogy az ember melyik nemhez is tartozik valójában. A félreértések elkerülése végett nem árt ezért egy rövid áttekintés a férfi ruhadarabokról.

Természetesen nem a ruha teszi az embert, éppen ezért első körben a testre kell odafigyelni, és főként a fejre. A hajviselet, esetleges smink, ékszerek tehetnek apró jelzéseket a külvilágnak. Ezt követően pedig a viselkedést is érdemes megvizsgálnunk saját magunkban.

Ha mindez rendben van, akkor hát jöjjön a ruha világa. Alapvetően a férfi ruhatárában megtalálható a férfi póló, az ing, az ilyen-olyan nadrág, pulóverek, és esetleg az öltöny és a zakó.

A felső öltözékben a túlságosan kivágott pólók, ingek nem feltétlenül a férfiasságot fogják sugallni. Hasonlóan elkerülendő a csipke, és egyéb finom anyagok előnyben részesítése. Egy férfi póló legyen egyszerű, „zárt”, vagány és egyben laza. De színében is fontos, hogy inkább a kék, zöld, barna árnyalatai jelenjenek meg javarészt.

A nadrágok terén a száránál teljesen szűk, cicanadrágra emlékeztető darabokat inkább kerülik, de ez nem jelenti, hogy a slim fit az „tiltott” lenne. Ülepénél legyen kényelmes, száránál pedig egyenes hatású.

A legfontosabb, hogy a férfi a férfi póló viselésekor is férfinek érezze magát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.