A Hankook is téli gumi generációt vált

A legtöbb gyártóhoz hasonlóan a Hankook sem tétlenkedett az utóbbi időben, ezáltal az új szezonra vonatkozóan piacra dobtak egy vadonatúj téli gumi újdonságot – adta hírül a Gumiabroncsakciok.hu. A Hankook W452 azzal a nem titkolt szándékkal kerülhet majd fel a boltok polcaira valamikor az idei szezon során, hogy leválthassa a már több éves, noha még mindig igencsak népszerű elődjét, a W442-t. Ehhez a gyártó számtalan nagyszerű és egyben innovatív újdonságot alkalmazva egy olyan abroncsot alkotott meg, aminek köszönhetően minden autós kiélvezheti majd a prémium teljesítmény előnyeit, méghozzá a lehető legjobb árakon.

Óriási különbségek a közvetlen elődhöz képest

A Hankook W452 téli gumi legnagyobb újdonságait és változásait leginkább akkor tudjuk áttekinteni, amennyiben közvetlen elődjével, avagy a W442-vel vetjük össze. Erről tudni kell, hogy megjelenésekor hosszú éveken át az abroncstesztek dobogóinak közelében járt, többek között a német autóklub is elismerően nyilatkozott róla, ezáltal nem véletlen, hogy a Hankook szeretett volna valami igazi újdonsággal visszatörni az élre. Ehhez alaposan megnövelték a kapaszkodó élek számának mennyiségét, amivel képesek voltak a W452 által megnövelni a havas útszakaszokon nyújtott tapadási teljesítményt, vagyis az abroncs mellett többé már akkor sem kell kétségbe esnünk, ha reggel havas táj és utak fogadnak minket, segítségével ugyanis biztosan biztonságosan eljutunk dolgozni vagy célunkhoz. Ha mindezt számszerűsíteni kellene, a Hankook W452 elődjéhez mérten egy adott felületen közel 30 százalékkal több kapaszkodó élt tartalmaz, ebből kifolyólag tehát nem véletlen, hogy ilyen kiemelkedő tulajdonságokat tudott megvalósítani vele a gyártó.

 

A Hankook W452 téli gumi a fentieken túl 3D-s mintaárkokkal is rendelkezik, aminek köszönhetően kanyarodás közben kiemelkedően csökkenthető a deformáció esélye. Ennek következtében tehát a gumival kanyarokban, vagy nagyobb manőverek, illetve előzések esetében sem kell kicsúszástól vagy egyéb problémától tartanunk. A gyártó ráadásként a futófelületen másodlagos csatornákat is kialakított a közvetlen elődhöz képest, amivel szintén javították az abroncs kanyarodási képességét, lecsökkentve a kisodródás veszélyét. A Hankook mérnökei nagy figyelmet fordítottak arra is, hogy az abroncs vízelvezető csatornáinak ívei az összeillesztések mentén speciális szögben záródjanak, amivel képesek voltak megnövelni használat során a kiszorított víz mennyiségét. Ez a gyakorlatban sokkal jobb tapadást biztosít számára erősen nedves, sőt latyakos útviszonyok mellett is.

Miután megváltozott a mintázat, emiatt jelentősen meg tudta növelni a Hankook a közvetlen elődhöz mérten az optimális keréknyomás mellett elérhető tapadási lenyomat méretét, vagyis szakszóval élve a tapadási felületet. Ennek következtében a kérdéses téli gumi minden esetben maximális teljesítményt és tapadást garantál számunkra, legyen szó akár általános haladásról, akár fékezésről vagy gyorsításról, a deformáció mértéke ugyanis soha nem haladja meg a biztonságos mértéket.

Kinek ajánlott?

A Hankook W452 téli gumi rendkívül alacsony áron kínál prémium minőséget, ennek köszönhetően azok is elérhetik, akik a középkategóriás árakon szeretnének választani maguknak egy kiemelkedő teljesítményekkel rendelkező abroncsot. Amennyiben közép-, vagy felsőkategóriás gépjárművünk van, és szeretnénk mindig a legnagyobb biztonságban közlekedni, akkor a Hankook legújabb termékében biztosan soha nem kell majd csalódnunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.