A hazai konyha előszeretettel választja a burgonyás finomságokat köretként, egytálételként, vagy akár gasztronómiai különlegességek alapanyagaként is. Nem véletlen, hiszen rendkívül olcsó, bármely évszakban beszerezhető, a segítségével pedig megszámlálhatatlanul sokféle étel készíthető. A majonézes krumplisaláta megállja a helyét a hétköznapokban, sőt az ünnepi asztalnál is, ráadásul egyaránt kicsik és nagyok kedvence. A majonézes krumplisaláta készítése nem egy nagy ördöngösség, még a kezdők is könnyedén megbirkóznak vele. Nézzük, hogyan készül ez a finomság!
Amíg körülbelül egy kiló krumpli felkockázva fő, addig összeállíthatjuk a majonézes alapot, melyhez mindössze a hozzávalók összekeverésére van szükség. Ha legalább négy főre készítjük a majonézes burgonyasalátát, akkor egy tubus majonézre, két tejfölre, körülbelül három evőkanál mustárra, két lila hagymára és három főtt tojásra biztosan szükségünk lesz. A keményre főtt tojásokat elkockázzuk, és elkeverjük az aprított hagymával és a többi hozzávalóval, majd ízlés szerint sóval, borssal és kevés cukorral megszórjuk. Amint megfőtt a krumpli, kihűtjük, és végül hozzákeverjük az előző masszához.
Érdemes néhány órával az étkezés előtt elkészíteni a köretet, ugyanis hidegen tálalva a legfinomabb. Amíg a hűtőben pihen a burgonyás, rendkívül gazdag és laktató étel, addig az ízek is tökéletesen összeérnek, ezzel fenséges pillanatokat szerezve az asztalnál ülők számára. Ha diétázók számára készül a majonézes krumplisaláta, akkor kiváltható hagyományos majonéz light verzióval, csökkenthetjük a burgonya mennyiségét és a cukor helyett is javasolt valamilyen édesítőszert, például kókuszvirágcukrot, steviát, vagy eritriolt használni. Tejfölből a zsírszegényebb változat kerüljön az ételbe, és máris jó néhány kalóriát megspórolhatunk. A majonézes burgonyasaláta önmagában és köretként is kitűnő választásnak bizonyul. Jó étvágyat!