Kívánhat szebbet egy gyerek, mint az otthoni játszótér?

A gyerekek nagyon szeretnek játszóterezni, viszont az otthoni játszótér megvalósítása a kertben, az a valóra vált álom. A szülők amúgy is sokat küzdenek azzal, hogy több időt töltsenek kint a gyerekek a szabad levegőn. Ez pedig minden évszakban fontos, csupán a nyári kánikula, a szélsőséges vihar vagy a téli nagy havazás tudja ezt megakadályozni. Az otthoni játszótérben pedig az a jó, hogy nem kell mindig elutazni valahova, hanem elérhető a ház udvarában.

A gyerekek fejlődésében a megfelelő mozgás az kulcsfontosságú és minél szerteágazóbb, annál több pozitív eredményt tud produkálni. Lehet sok szülő nem tudatosította még kellően, hogy pontosan milyen területekről van szó. Ezért kiemelnénk, hogy a beszéd készségének a fejlődése, a kognitív képességek kialakulása, illetve az egyensúlyérzék stabilizálása is ennek a középpontjában áll, sok más pozitívum mellett.

Az otthoni játszótér kialakításához rengeteg eszköz közül lehet választani, viszont van néhány, amelyet feltétlenül tudunk ajánlani. Az egyik ilyen a toronycsúszda, amely egytornyú játszóvárnak is tekinthető. Ha az alján pedig egy homokozóval tudjuk párosítani, az egy rendkívül praktikus megoldást fog eredményezni. A különböző kiegészítő játékoktól pedig még színesebb és érdekesebb lesz ez a kialakítás. Ha sok emelkedő vagy lejtő található a ház udvarában egy rézsű otthoni játszótér változat igencsak megfontolandó.

A játszósarok egyre több családnál kezd bevett dolog lenni és egyértelműen ez képezi az egyik legnépszerűbb otthoni játszóteret. Ebben az esetben nincs szükség nagy területre, egy költséghatékony megoldásról beszélünk és a gyerekek kitudják bontakoztatni a kreativitásukat.

Egyéb esetekben a játszóvárak a preferált gyártmányok, viszont a kisebb, aranyos játszóházakat is nagyon szeretik a gyerekek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.