Kétezerötszáz látogató a BFZ első családi piknikén

Közel 2500 felnőtt és gyermek  volt jelen vasárnap a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) első, Millenáris parkban megrendezett Családi piknikén.

A BFZ nyilatkozata alapján a zeneszerető családoknak szóló egész napos program célja az volt, hogy a gyerekek kötetlen, a játszóterek hangulatának megfelelő módon ismerkedjenek meg a komolyzenével. Az eseményen a zenekar vendégeként vehetett részt 80 hátrányos helyzetű gyermek is, akik az SOS Gyermekfalvakból és Bácsalmásról érkeztek.
A koncerteket a gyerekek babzsákokról hallgathatták, kipróbálhatták a hangszereket, és együtt is zenélhettek, táncolhattak a BFZ muzsikusaival. Az együttes eddigi gyermekeknek szervezett alkalmairól ismert játékok mellett új programként debütált az eseményen a hangszercsoportokat mesébe csomagolva bemutató Várjátékok, továbbá lehetőség nyílt kézműves foglalkozásokon és egy filmes workshopon való részvételre is.
A Családi pikniken adták át Az év partneriskolája-díjat is, a címet idén a Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium nyerte el, a Kispesti Bolyai János Általános Iskola és a piliscsabai Dr. Szepesi László Mezőgazdasági, Erdészeti Szakképző Iskolája és Kollégiuma pedig a zenekar Muzsika-különdíjában részesült.
A Budapesti Fesztiválzenekar legközelebb június 18-ára szervez nagyszabású ingyenes programot: a Hősök terén a TérTáncKoncerten 250 hátrányos helyzetű gyerek fog együtt táncolni, miközben a zenekar Mendelssohnnak a Szentivánéji álomhoz írt kísérőzenéjét játssza – áll a közleményben.

MTI

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.